UARU
(097) 804 9433(066) 116 4529
  1. Головна
  2. Новини
  3. Навіщо потрібні тестові смужки для басейну?

Навіщо потрібні тестові смужки для басейну?

  • Навіщо потрібні тестові смужки для басейну?
Наявність Фільтраційних установок – чи не позбавляють вас проблем з появою бактерій у воді? Що необхідно для контролю за показниками забруднення басейну?

Тестові смужки для визначення хімічного складу води стануть невід'ємним помічником у боротьбі із забрудненням води у басейні та допоможуть визначити терміни обробки хімією.

Тестові смужки визначають параметри вільного хлору, лужність, жорсткість води та рівень pH. Це важливі показники, що регулюють нормальний стан води та ступінь забруднення. Тестові смужки рекомендується використовувати і після обробки води хімією, щоб визначити рівень хлору для купання у воді дітей та позбавити малюків від попадання води на відкриті ділянки шкіри та почервоніння очей.

Купуючи Каркасний Басейн для будинку або дачі, багато хто думає, що фільтр-насос, який йде в комплекті вирішує питання очищення води від бактерій, цвітіння води та каламутності. Фільтр-насос виконує тільки механічне грубе очищення і проганяє воду, очищаючи її від дрібного та великого сміття, піску і не дає воді застоятися. Це не позбавить вас від вимушеної міри зміни води раз на два тижні через появу бактерій. Щоб не міняти воду в басейні, використовуйте хімію для води.

Навіщо слідкувати за показниками води?


Рівень pH – це індекс, який показує рівень кислотності та лужності води. Якщо цей показник завищений, вода стане причиною появи різних подразнень слизової оболонки очей та шкіри.

Рівень сечовини – це унікальний стандарт якості води. Сечовина надходить у басейн під час купання у ньому плавців, від іх виділення поту та інших рідин із тіла людини. Сечовина утворює каламутність води та розвиває патогенні бактерії.

Рівень хлору – басейни дезінфікують за допомогою хлорвмісних препаратів, які позбавляють воду бактерій, але й підвищують її жорсткість. Залишковий хімічний хлор дуже дратує і може спричинити мукозит носа та ларингіт. Ідеальна розчинність має становити невелику половину або менше залишкового хлору шахтної кислоти.

Плюс використання тестових смужок:

  • Швидко
  • Дешево
  • Легко використовувати та інтерпретувати результат
  • Можна застосовувати на щоденній основі

Мінуси

  • Обмежені функції тестування
  • Руки повинні бути повністю сухими під час вилучення тесту з води

Як використовувати смужку для каркасного басейну?

  1. Сухими руками дістати тест смужку із флакона
  2. Занурити смужку в басейн, утримуючи на глибині вигину протягом 15 с
  3. Винести тест-смужку з води та порівняти результат з таблицею

Таблиця результатів прикріплена до флакона з тестовими смужками для води, і нею досить просто користуватися, необхідно наблизити смужку до таблиці як на фото знизу.

Діапазони, вказані на флаконі дорівнюють таким показникам:

  • Вільний хлор від 0 до 10 ppm
  • Лужність від 0 до 240 ppm
  • PH від 6,2 до 8,4

*Показники індивідуальні, все залежить від вибраних Вами тест-смужок для води. Дані статті відштовхуються від тестових смужок компанії Intex і Bestway.

Придбати Тестові Смужки для експертизи показників води можна – тут!